25km

De route van 25km start in 2017 bij cricketclub VRA in het Amsterdamse Bos. Vanuit het stadion van VRA lopen we via de Nieuwe Kalfjeslaan en het Bezoekerscentrum naar de kop van de Bosbaan.  Vandaar volgen we de Koenenkade en lopen dan om Polder Meerzicht heen richting de Grote Speelvijver. Aan het eind van de Duizendmeterweg, vlak bij de kiosk, is een verzorgingspost ingericht.

Het eerste stuk van de route vanaf cricketvereniging VRA naar de drankpost (6,2km). Klik op het kaartje voor meer details.

Hier kun je de drankpost vinden:

De drankpost bij het Openlucht Theater

De drankpost is bij de Grote Vijver in de buurt van de parkeerplaats aan het einde van de Duizendmeterweg,

Na de eerste pauze lopen we een rondje “Geitenboerderij”. We lopen een klein stukje langs de Grote Speelweide en gaan dan rechtsaf het bos in. Via een kleine omweg gaan we naar de Geitenboerderij. Vandaar volgen we de route naar de Speelweide. en de Zonneweide. Net voorbij de Speelweide slaan we rechtsaf. We lopen onder de A9 door en vervolgen onze weg richting Ringvaart. Via het wandel- en fietspad dat langs de Ringvaart loopt keren we weer terug naar de drankpost.

Geitenboerderij-Ringvaart-Drankpost

De derde lus via de Geitenboerderij en de Speelweide richting A9. Langs de zuidkant van de A9 richting Ringvaart en vervolgens via de Ringvaart terug naar de drankpost (6,3km). Voor details klik op het kaartje.

Na het rondje “Geitenboerderij” lopen we naar de Bosbaanweg om aan de 3e lus te beginnen. We steken de Bosbaanweg over en lopen langs de noordkant van Bosbaan, over het onverharde pad direct langs het water in de richting van het Grand CafĂ©. Bij het Bezoekerscentrum gaan we richting Klein Kinderbad en Speelweide en vervolgens lopen terug naar de drankpost bij de kiosk aan het einde van de Duizendmeterweg.

Duizendmeterweg-Bosbaan-Drankpost

Derde lus van de drankpost langs de Bosbaan en via de Speelweide en de Duizendmeterweg terug naar de drankpost (6,2km). Klik voor details op het kaartje.

Tenslotte keren we terug naar het stadion van VRA. We lopen aan de zuidkant om het Openlucht Theater richting Bosbaanweg, steken de Bosbaanweg over en vervolgen de route over het wandelpad naar boerderij Meerzicht ( de “pannenkoekenboerderij”). Bij boerderij Meerzicht slaan we linksaf om een lusje om Polder Meerzicht te lopen. Wanneer we weer op de Koenenkade uitkomen slaan we linksaf en keren we via het Bezoekerscentrum terug naar VRA.

Van de drankpost terug naar VRA

De route terug naar VRA via Polder Meerzicht, de Koenenkade en het Bezoekerscentrum(6,2km). Klik op het kaartje voor details.