30km – 32km

De route van 30km/32km start in het Olympisch Stadion. Vanuit het Stadion lopen we via de Jan Wilsbrug langs het spoor van de Museumtram naar het IJsbaanpad.Via het IJsbaanpad en de Jachthavenweg lopen we naar het Amsterdamse Bos. In het Amsterdamse Bos volgen we de Koenenkade richting boerderij Meerzicht. Bij boerderij Meerzicht volgen we de Boerenwandeling en via het Openluchttheater gaan we richting de Grote Speelvijver. Aan het eind van de Duizendmeterweg, vlak bij de kiosk is een verzorgingspost ingericht.

Het eerste stuk van de route vanuit het Stadion naar de drankpost (6,36km). Klik op het kaartje voor meer details.

Hier kun je de drankpost vinden:

De drankpost bij het Openlucht Theater

De drankpost is bij de Grote Vijver in de buurt van de parkeerplaats aan het einde van de Duizendmeterweg.

Na de eerste pauze lopen we een rondje “Geitenboerderij”. We lopen een klein stukje langs de Grote Speelweide en gaan dan rechtsaf het bos in. Via een kleine omweg gaan we naar de Geitenboerderij. Vandaar volgen we de route naar de Speelweide en de Zonneweide. Net voorbij de Speelweide slaan we rechtsaf. We lopen onder de A9 door en vervolgen onze weg richting Ringvaart. Via het wandel- en fietspad dat langs de Ringvaart loopt keren we weer terug naar de drankpost.

Geitenboerderij-Ringvaart-Drankpost

De tweede lus via de Geitenboerderij en de Speelweide richting A9. Langs de zuidkant van de A9 richting Ringvaart en vervolgens via de Ringvaart terug naar de drankpost (6,3km). Voor details klik op het kaartje.

Na het rondje langs de Geitenboerderij en de Ringvaart lopen we naar de Bosbaanweg. We steken de Bosbaanweg over en lopen langs de noordkant van Bosbaan, over het onverharde pad direct langs het water in de richting van het Grand Café. Bij het Bezoekerscentrum gaan we richting Klein Kinderbad en Speelweide en vervolgens lopen we terug naar de drankpost bij de parkeerplaats aan het einde van de Duizendmeterweg.

Duizendmeterweg-Bosbaan-Drankpost

Derde lus van de drankpost langs de Bosbaan en via de Duizendmeterweg terug naar de drankpost (6,2km). Klik voor details op het kaartje.

Als vierde rondje lopen we een “rondje Heuvel”. We lopen langs de Grote Vijver en vervolgens met de klok mee om de Grote Speelweide heen. Vervolgens gaan we door het bos en lopen we een stuk parallel aan de Bosbaan. We steken de Duizendmeterweg over en lopen eerst langs de voet van de heuvel. Vervolgens gaan we over de Heuvel en langs de Grote Vijver terug naar de drankpost.

Rond de Grote Speelweide en via de heuvel terug naar de drankpost

Vierde rondje langs de Grote Speelweide en via de Heuvel terug naar de drankpost (5,1km). Klik op het kaartje voor meer details.

Na de vierde lus keren we terug naar het Olympisch Stadion. We lopen via de zuidkant van het Openlucht Theater richting Bosbaanweg, steken de Bosbaanweg over en vervolgen de route over het wandelpad naar boerderij Meerzicht (de “pannenkoekenboerderij”). Bij boerderij Meerzicht vervolgen we onze weg rechtdoor over de Koenenkade. Aan het einde van de Koenenkade slaan we linksaf en vervolgen we onze weg richting Stadion.

Terug naar het Stadion (5,91km). Klik op het kaartje voor meer details.

De ervaring heeft geleerd dat veel deelnemers de belasting van een 30km duurloop onderschatten en het toch te zwaar krijgen tijdens een extra lus van 5km. Deelnemers die toch een extra afstand willen afleggen krijgen de gelegenheid om op een zelfgekozen tempo nog een aantal ronden op de atletiekbaan van het stadion af te leggen.