Trainen

Wanneer je geen lid bent van een loopgroep of atletiekvereniging en je wil je verantwoord voorbereiden op een marathon kun je ook gebruik maken van individuele trainingsschema’s of deelnemen aan een marathoncursus. Op deze pagina geven we twee mogelijkheden aan: trainingsschema’s op maat van Strada Running en een cursus voor een najaarsmarathon bij atletiekvereniging Phanos.

Trainingsschema’s op maat van Strada Running

Als je mee wilt doen aan een wedstrijd, van 10 km tot aan het lopen van een marathon, dan kan je het beste een schema volgen dat precies bij jou past en op verantwoorde wijze aangeeft wat je kan doen(trainen) per week. Dat kan via diverse trainingsschema’s. Je traint in alle gevallen efficiënt en effectief. Aan deze schema’s zijn kosten verbonden.

Strada Running biedt de volgende mogelijkheden:

  • Basic: Dit is een gratis schema zonder data, met 3 trainingen per week.
  • Standaard (€35): Dit is een schema gebaseerd op 3 of 4 trainingen per week, gericht op een specifieke wedstrijd en een specifieke doelstelling (eindtijd).
  • Premium (€75): Dit is een op maat geschreven schema, naar jouw wensen ingevuld en voorzien van een uitgebreid tempoadvies.
  • Persoonlijke Tempotabel (€25): Dit is een op maat geschreven tempoadvies, op basis van recente wedstrijdgegevens of doelstellingen.

In combinatie met een of meerdere trainingslopen krijg je 25% korting op een schema.

Website Strada Running: www.stradarunning.nl

Marathoncursus bij Phanos

Atletiekvereniging Phanos organiseert vanaf begin mei een marathoncursus. Om aan deze cursus deel te nemen hoef je geen lid te worden van Phanos.

De trainingen worden gegeven door René van Ravenzwaaij en vinden plaats in het Olympisch Stadion. Als dat niet beschikbaar is vanwege andere activiteiten, wordt uitgeweken naar de atletiekbaan achter het stadion aan het IJsbaanpad, of naar het Amsterdamse Bos.

De trainingen bestaan uit een warming-up, loopscholing om je looptechniek te verbeteren en oefeningen, een intervalprogramma (korte of langere stukken hardlopen met pauzes) of een duurloop/testloop en een cooling-down. Behalve aan het verbeteren van je hardloopconditie is er ook aandacht voor het verbeteren van je algemene fitheid.

Meer informatie kun je vinden op de website van Phanos op de pagina Marathoncursus bij Phanos.

Voor andere hardloopcursussen en looptrainingen kun je ook bij Phanos terecht. Kijk hiervoor op de pagina Hardloopcursussen bij Phanos.