Trainen

Wanneer je geen lid bent van een loopgroep of atletiekvereniging en je wil je verantwoord voorbereiden op een marathon kun je ook gebruik maken van individuele trainingsschema’s of deelnemen aan een marathoncursus. Op deze pagina geven we twee mogelijkheden aan: trainingsschema’s op maat van Strada Running en een cursus voor een najaarsmarathon bij atletiekvereniging Phanos.

Trainingsschema’s op maat van Strada Running

Een schema van Strada Running beslaat een periode van 20 weken voorafgaand aan de marathon. Strada Running biedt de volgende mogelijkheden:

1. Het eenvoudige algemene schema:
Via de email (of telefonisch) geef je aan wat je doelstelling is (welk schema je wilt volgen). Na registratie op de website van Strada Running en na ontvangst van de betaling komt het schema voor je beschikbaar. Via e-mail of telefonisch kan je vragen stellen. De kosten voor dit algemene schema zijn € 30 (excl. btw).

2. Persoonlijk schema met tempoadvies:
Via de email (of telefonisch) wordt vastgesteld wat je ervaring is met lopen, hoe je presteert en wat je doelstelling is. Er wordt dan een passend trainingsschema voor je geschreven. Daarnaast krijgt je natuurlijk ook begeleiding bij het uitvoeren van het schema. Via e-mail of telefonisch kan je vragen stellen. De kosten voor dit uitgebreide persoonlijke schema op maat zijn € 40 (excl. btw).

3. Persoonlijk schema met uitgebreid tempoadvies.
Na een intakegesprek, waarin wordt vastgesteld wat je ervaring is met lopen, hoe je presteert, wat je maximale hartslagfrequentie en eventueel je VO2max is, welke wedstrijden je wilt lopen en hoe snel, of je doelstellingen wel reëel en haalbaar zijn en welke blessures je hebt en/of hebt gehad, wordt een uitgebreid en passend trainingsschema voor je geschreven. Daarnaast krijg je natuurlijk ook begeleiding bij het uitvoeren van het schema. Via e-mail of telefonisch kan je vragen stellen. De kosten voor dit uitgebreide persoonlijke schema op maat zijn € 75 (excl. btw ).

In combinatie met een of meerdere trainingslopen krijg je 25% korting op een schema.

Website Strada Running: www.stradarunning.coach

Marathoncursus bij Phanos

Atletiekvereniging Phanos organiseert vanaf begin mei een marathoncursus. Om aan deze cursus deel te nemen hoef je geen lid te worden van Phanos.

De trainingen worden gegeven door René van Ravenzwaaij en vinden plaats in het Olympisch Stadion. Als dat niet beschikbaar is vanwege andere activiteiten, wordt uitgeweken naar de atletiekbaan achter het stadion aan het IJsbaanpad, of naar het Amsterdamse Bos.

De trainingen bestaan uit een warming-up, loopscholing om je looptechniek te verbeteren en oefeningen, een intervalprogramma (korte of langere stukken hardlopen met pauzes) of een duurloop/testloop en een cooling-down. Behalve aan het verbeteren van je hardloopconditie is er ook aandacht voor het verbeteren van je algemene fitheid.

Meer informatie kun je vinden op de website van Phanos op de pagina Marathoncursus bij Phanos.

Voor andere hardloopcursussen en looptrainingen kun je ook bij Phanos terecht. Kijk hiervoor op de pagina Hardloopcursussen bij Phanos.