Trainen

Wanneer je geen lid bent van een loopgroep of atletiekvereniging en je wil je verantwoord voorbereiden op een marathon kun je ook gebruik maken van individuele trainingsschema’s of deelnemen aan een marathoncursus.

Marathoncursus bij Phanos

Atletiekvereniging Phanos organiseert vanaf begin mei een marathoncursus. Om aan deze cursus deel te nemen hoef je geen lid te worden van Phanos.

De trainingen worden gegeven door René van Ravenzwaaij en vinden plaats in het Olympisch Stadion. Als dat niet beschikbaar is vanwege andere activiteiten, wordt uitgeweken naar de atletiekbaan achter het stadion aan het IJsbaanpad, of naar het Amsterdamse Bos.

De trainingen bestaan uit een warming-up, loopscholing om je looptechniek te verbeteren en oefeningen, een intervalprogramma (korte of langere stukken hardlopen met pauzes) of een duurloop/testloop en een cooling-down. Behalve aan het verbeteren van je hardloopconditie is er ook aandacht voor het verbeteren van je algemene fitheid.

Meer informatie kun je vinden op de website van Phanos op de pagina Marathoncursus bij Phanos.

Voor andere hardloopcursussen en looptrainingen kun je ook bij Phanos terecht. Kijk hiervoor op de pagina Hardloopcursussen bij Phanos.