20km

De route van 20km start in het Olympisch Stadion.Vanuit het Stadion lopen we via de Jan Wilsbrug langs het spoor van de Museumtram naar het IJsbaanpad.Via het IJsbaanpad en de Jachthavenweg lopen we naar het Amsterdamse Bos. In het Amsterdamse Bos volgen we de Koenenkade richting boerderij Meerzicht. We maken een lusje om polder Meerzicht. Bij boerderij Meerzicht volgen we de Boerenwandeling en via het Openluchttheater gaan we richting de Grote Speelvijver. Aan het eind van de Duizendmeterweg, vlak bij de kiosk is een drankpost ingericht.

Het eerste stuk van de route vanuit het Stadion naar de drankpost (6,32km). Klik op het kaartje voor meer details.

Hier kun je de drankpost vinden:

De drankpost bij het Openlucht Theater

De drankpost is bij de Grote Vijver in de buurt van de parkeerplaats aan het einde van de Duizendmeterweg.

Na de eerste pauze lopen we langs de Speelweide en de Grote Vijver naar de Kleine Vijver. Vervolgens keren we langs de “Bisonweide” en de Geitenboerderij terug naar de Grote Speelweide. Vandaar lopen we in de richting van de klok om de speelweide terug naar drankpost aan de Duizendmeterweg.

De tweede lus van de drankpost langs de Grote vijver naar de Kleine Vijver en via de Bisonweide de Geitenboerderij en de Grote Speelweide terug (3,81km). Klik op het kaartje voor meer details.

Als derde rondje lopen we langs de rotonde aan het einde van de Duizendmeterweg richting de Bosbaanweg. Voordat we bij de Bosbaanweg aankomen gaan we door het bos en lopen we een stuk parallel aan de Bosbaan. We steken de Duizendmeterweg over en lopen over de Heuvel en langs de Grote Speelweide terug naar de drankpost.

Rond de Grote Speelweide en via de heuvel terug naar de drankpost

De derde lus met de klok mee parallel aan de Bosbaan en via de Heuvel en de Grote Speelweide terug naar de drankpost (5,11km). Klik op het kaartje voor meer details.

Tenslotte lopen we vanaf de drankpost een klein stuk over de Duizendmeterweg. Vlak voor de brug slaan we linksaf het bospad in dat parallel loopt aan de Bosbaanweg. We komen dan uit bij het Bezoekerscentrum. Vandaar lopen we via de Koenenkade en de Jachthavenweg op dezelfde wijze als we gekomen zijn terug naar het Stadion.

Het laatste stuk van de route van de drankpost via het Bezoekerscentrum terug naar het Stadion (4,61km). Klik op het kaartje voor meer details.