25km

De route van 25km start in het Olympisch Stadion. Vanuit het Stadion lopen we via de Jan Wilsbrug langs het spoor van de Museumtram naar het IJsbaanpad.Via het IJsbaanpad en de Jachthavenweg lopen we naar het Amsterdamse Bos. In het Amsterdamse Bos volgen we de Koenenkade richting boerderij Meerzicht. Bij boerderij Meerzicht volgen we de Boerenwandeling en via het Openluchttheater gaan we richting de Grote Speelvijver. Aan het eind van de Duizendmeterweg, vlak bij de kiosk is een drankpost ingericht.

Het eerste stuk van de route vanuit het Stadion naar de drankpost (6,28km). Klik op het kaartje voor meer details.

Hier kun je de drankpost vinden:

De drankpost bij het Openlucht Theater

De drankpost is bij de Grote Vijver in de buurt van de parkeerplaats aan het einde van de Duizendmeterweg,

Na de eerste pauze lopen we een rondje “Geitenboerderij”. We lopen een klein stukje langs de Grote Speelweide en gaan dan rechtsaf het bos in. Via een kleine omweg gaan we naar de Geitenboerderij. Vandaar volgen we de route naar de Speelweide. en de Zonneweide. Net voorbij de Speelweide slaan we rechtsaf. We lopen onder de A9 door en vervolgen onze weg richting Ringvaart. Via het wandel- en fietspad dat langs de Ringvaart loopt keren we weer terug naar de drankpost.

De tweede lus via de Geitenboerderij en de Speelweide richting A9. Langs de zuidkant van de A9 richting Ringvaart en vervolgens via de Ringvaart terug naar de drankpost (6,3km). Voor details klik op het kaartje.

Na het rondje “Geitenboerderij” lopen we naar de Bosbaanweg om aan de 3e lus te beginnen. We steken de Bosbaanweg over en lopen langs de noordkant van Bosbaan, over het onverharde pad direct langs het water in de richting van het Grand CafĂ©. Bij het Bezoekerscentrum gaan we richting Klimpark en het Dachau Monument. Vervolgens lopen terug naar de drankpost bij de kiosk aan het einde van de Duizendmeterweg.

Derde lus van de drankpost langs de Bosbaan, het klimpark en de Duizendmeterweg terug naar de drankpost (6,3km). Klik voor details op het kaartje.

Tenslotte keren we terug naar het Olympisch Stadion. We lopen via de zuidkant van het Openlucht Theater richting Bosbaanweg, steken de Bosbaanweg over en vervolgen de route over het wandelpad naar boerderij Meerzicht (de “pannenkoekenboerderij”). Bij boerderij Meerzicht vervolgen we onze weg rechtdoor over de Koenenkade. Aan het einde van de Koenenkade slaan we linksaf en vervolgen we onze weg richting Stadion.

Terug naar het Stadion (6,16km). Klik op het kaartje voor details.