30km

De route van de derde trainingsloop start bij cricketvereniging VRA in het Amsterdamse Bos. Vanuit het stadion van VRA lopen we via de Nieuwe Kalfjeslaan en het Bezoekerscentrum naar de kop van de Bosbaan. Vandaar volgen we de Koenenkade en we lopen dan om Polder Meerzicht heen richting de Grote Speelvijver. Aan het eind van de Duizendmeterweg, vlak bij de kiosk, is een verzorgingspost ingericht.

Het eerste stuk van de route vanaf cricketvereniging VRA naar de drankpost (6,2km). Klik op het kaartje voor meer details.

Hier kun je de drankpost vinden:

De drankpost bij het Openlucht Theater

De drankpost is bij de Grote Vijver, in de buurt van de parkeerplaats aan het eind van de Duizendmeterweg.

Na de eerste pauze lopen we een rondje “Geitenboerderij”. We lopen een klein stukje langs de Grote Speelweide en gaan dan rechtsaf het bos in. Via een kleine omweg gaan we naar de Geitenboerderij. Vandaar volgen we de route naar de Speelweide en de Zonneweide. Net voorbij de Speelweide slaan we rechtsaf. We lopen onder de A9 door en vervolgen onze weg richting Ringvaart. Via het wandel- en fietspad dat langs de Ringvaart loopt keren we weer terug naar de drankpost.

Geitenboerderij-Ringvaart-Drankpost

De tweede lus via de Geitenboerderij en de Speelweide richting A9. Langs de zuidkant van de A9 richting Ringvaart en vervolgens via de Ringvaart terug naar de drankpost (6,3km). Voor details klik op het kaartje.

Na het rondje langs de Geitenboerderij en de Ringvaart lopen we naar de Bosbaanweg. We steken de Bosbaanweg over en lopen langs de noordkant van Bosbaan, over het onverharde pad direct langs het water in de richting van het Grand Café. Vanaf het het Bezoekerscentrum lopen we langs het Klimpark en volgen we voor een deel de Parkboswandeling. Vervolgens lopen we via de Duizendmeterweg terug naar de drankpost.

Duizendmeterweg-Bosbaan-Drankpost

Derde lus van de drankpost langs de Bosbaan, het Klimpark en de Duizendmeterweg terug naar de drankpost (6,3km). Klik voor details op het kaartje.

Als vierde rondje lopen we een “rondje Heuvel”. We lopen langs de Grote Vijver en vervolgens met de klok mee om de Grote Speelweide heen. Vervolgens gaan we door het bos en lopen we een stuk parallel aan de Bosbaan. We steken de Duizendmeterweg over en lopen eerst langs de voet van de heuvel. Vervolgens gaan we over de Heuvel en langs de Grote Vijver terug naar de drankpost.

Rond de Grote Speelweide en via de heuvel terug naar de drankpost

De vierde lus met de klok mee om de Grote Speelweide en via de Heuvel terug naar de drankpost (5,1km). Klik op het kaartje voor meer details.

Tenslotte keren we terug naar het stadion van VRA. We lopen om het Openlucht Theater richting Bosbaanweg, steken de Bosbaanweg over en vervolgen de route over het wandelpad naar boerderij Meerzicht ( de “pannenkoekenboerderij”). Bij boerderij Meerzicht slaan we linksaf om een lusje om Polder Meerzicht te lopen. Wanneer we weer op de Koenenkade uitkomen slaan we linksaf en keren we via het Bezoekerscentrum terug naar VRA.

Van de drankpost terug naar de start

De route terug naar het VRA via Polder Meerzicht, de Koenenkade en het Bezoekerscentrum (6,2km). Klik op het kaartje voor meer details.